Rød løper og blått teppe

Jeg begynte å jobbe igjen i august, og må si at jeg virkelig har fått lagt rød løper tilbake til arbeidslivet. Jeg jobber akkurat når jeg vil, så lenge jeg vil, og så mange dager jeg vil. Så melder jeg inn antall timer per uke til NAV, og per måned til arbeidsgiver. Snakk om tilrettelegging! Kjenner når jeg er på jobb at jeg vil jobbe lenger og mer, så nå har jeg laget et godt system for meg selv. Jeg har som mål å dra på jobb halv åtte hver morgen, men om jeg er veldig sliten sover jeg så lenge jeg trenger. Jeg tar ikke med meg lunsj på jobb, så når jeg blir sulten må jeg dra hjem. Dermed regulerer jeg lengden på arbeidsdagen av meg selv. Dette fungerer så langt veldig bra. Første dag på jobb ble jeg invitert med ut på skytebanen i sola, så oppstart etter sommeren var en særdeles positiv opplevelse. Jeg merker nå at jeg har mer overskudd, og at jeg klarer å være mer oppmerksom og fungerer bedre sosialt med kollegaene. Det er veldig godt å kjenne på.

Det har også vært blåbærsesong, og i år satte jeg meg som mål å plukke 100 liter. Bare fordi jeg kan. Per i dag har jeg plukker 115 liter! Ny og større fryser er på plass i garasjen, og jeg har gitt bort 20 liter til Krister og Linda, som ikke hadde muligheter til å plukke selv i år. Jeg har budsjettert med 30 liter til Anne slik at hun har til grøten sin hver dag, og jeg skal bruke omtrent 20 liter til på blåbærsyltetøy til Liv og Thomas, så Thomas har til sin daglige dose gjennom hele året. I tillegg har jeg oppdaget gleden over dronningsyltetøy – 50/50 med blåbær og bringebær, som virkelig får frem det beste av to verdener! Mulig det blir en del hjemmelagede julegaver i år 🙂

Akkurat nå sitter jeg igjen på sykehuset, og får min 16. kur med Herceptin og 13. Perjeta. Neste gang er siste kur med Herceptin!!! Om jeg skal fortsette med Perjeta eller ikke er ikke avklart ennå. Men det er ubeskrivelig godt å se slutten på noe nærme seg. Samtidig starter jeg opp med noe annet. I dag fikk jeg første dose Zometa, virkestoff zoledronsyre. Dette er en benresorbsjonshemmer som gis til postmenopausale kvinner(i overgangsalderen), og på grunn av Zoladex-sprøyta som jeg får månedlig(goserelin) er jeg satt kunstig i overgangsalder og faller under dette kriteriet. Den skal både forebygge beinskjørhet(som Zoladex kan gi) og kan også virke forebyggende mot tilbakefall av kreft. Jeg får den intravenøst, og skal ha den en gang i halvåret i fem år, går ut fra at det blir parallelt med Zoladex. Som vanlig har jeg planlagt å være en av de som ikke får bivirkninger av den, men det er ikke uvanlig å få muskelsmerter og influensa-lignende symptomer og feber. Noen veldig sjeldne tilfeller kan få osteonekrose i kjeven, heldigvis er det nesten ingen som får dette.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s